27.5.13

Heippa!

Meillä on ongelma, johon pyydän nyt yhdeltä seuraajaltani (<3) ja tänne eksyviltä apua. 

Pippuri saa hyvin herkästi virtsatieinfektioita, joihin antibiotit eivät tunnu auttavan. Tämän takia haluaisin, että Pippuri joisi enemmän, mutta miten se onnistuu? 
Vettä on esillä kahdessa paikassa; keittiössä ja makuuhuoneessa. Hän ei kuitenkaan juo vettä kovin usein tai kovin paljon.
 Ennen pippuri söi pelkkää kuivaruokaa, mutta tämän ongelman takia aloitimme märkäruuan antamisen säännöllisesti. Pippuri söi märkäruokaa paljon muutaman kuukauden ajan, mutta nyt se ei enää kelpaa ollenkaan, joten ostan nyt hänelle näitä:


Athena-maitoa, joka on tarkoitettu kissalle lisäravinnoksi kuuden viikon iästä lähtien. Tätä juodaan kolme kertaa päivässä eli noin purkillinen (maksaa 85 senttiä) . Pelkään kuitenkin, että viimeistään parin kuukauden jälkeen tätäkin kohtaan tulee totaalikieltäytyminen.

Myönnettäköön, että Pippuri joi aiemmin "normaalia" kaupan maitoa, mutta sekään ei maistu nyt.

Miten saisin kissani juomaan tarpeeksi?

Lisäksi, jos tiedätte paremman version tästä kissalle tarkoitetusta maidosta kohtuulliseen hintaan, vinkatkaa minulle (:

-Irene

10 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä vaikea kysymys, enkä tiedä mikä siellä toimisi. Hyvä, että vesiastioita on useampia kuin yksi. Minun tuntemani kissat eivät ole juoneet vettä ruokapaikkansa lähellä, eli vesipiste on ollut erikseen. Mieluisimmat vesiastiat ovat meillä jalallisia :) Eli Naukulassa juodaan mariskooleista.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin Coco oli aluksi vähän nirso juomaan, tai juo ainakin Berttaa selvästi vähemmän. Meillä on yksi vesiastia keittiössä ruokakupin ääressä ja toinen sähkökäyttöinen vesipumppu yläkerrassa. Olen nyt nähnyt Cocon juovan molemmista, mutta alkuun ainakin tuo pumpullinen oli mielyttävämpi. Lisäksi molemmat kissat tykkäävät juoda hanasta - Bertta suoraan hanasta ja Coco lipittää roiskeita pesualtaasta.

  Tässä meidän pumppumalli: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/kupit/vesiautomaatit/142677

  Ei ole kovin tyyris. Käy hiljaa. Vatii sen verran ponnisteluja, että pesee sen kunnolla kerran viikossa ja vaihtaa suodattimen (lisämaksullinen) kerran kuukaudessa. Suosittelen.

  Kissamaidon ostaminen on pitkän päälle kallista eikä se tietääkseni myöskään tue kissan normaalia ruokavaliota.

  Tsemppia juottamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös ollut kissoja, jotka juovat hanasta (: Täytyy tutkia tuota kissanmaitoasiaa vielä :/

   vesiautomaattia kokeilen heti, kun seuraavan kerran tilaan zooplussalta, kiitos!

   Poista
 3. Meil kissat juo monest paikasta. Lasista, hanasta, paskahuussista, kastelukannusta... Kaikkialt muualt ku omast vesikupista. Vesi tarttee vaihtaa aamuin illoin.
  Kissa ei mun mielest tartte maitoo. Naksut kannattas valita sellasset, ettei niist tulis niitä infektioita. Steriloiduille/kastroiduille tulee herkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kissa varmasti maitoa tarvitsekkaan, mutta maidosta saa nestettä, mitä jokainen kissa tarvitsee (: Kiitos naksuvinkistä! Tutkin asiaa (:

   Poista
 4. Meilläkin on useampi vesipiste. Ikkunalaudalle sinitarrattu kuppi on kaikkein suosituin, siitä kun voi siemaista huikan lintutarkkailun ohessa. Keittiössä vesikuppi ja ruokakuppi ovat eri puolilla pakastinta, mikä on parantanut vesikupin suosiota selvästi sekin. Tätikissat puolestaan juovat mieluiten maljakoista kukanvarsien lomasta, maistuisiko Pippurillekin vaikka mustikanvarpujen tai koivunoksien lomasta hörpitty "makuvesi"?

  Mielestäni myöskään kissanmaitotarjoilu ei ole lainkaan huono asia, jos sen avulla nestetasapaino pysyy parempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! (: Makuvesi pääsee kokeiluun, laitampa sen vielä uuteen vesikuppiin, uuteen paikkaan!

   Poista
 5. Mitä suurempi vesiastia, sen parempi. Ainakin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä toimii pieni astia! Saa olla jatkuvasti laittamassa lisää vettä (:

   Poista